Dierenasiel

Dougie

  • Ras: Golden retriever
  • Geslacht: mannetje
  • Leeftijd: °2015-07-03

Dougie werd afgestaan na een bijtincident naar zijn baasje. De oorzaak van dit incident is ook onmiddellijk zijn grootste werkpunt, namelijk baknijd. Wanneer Dougie iets aan het eten is heeft hij liever niemand in zijn buurt en gaat hij op deze momenten ook effectief over tot bijten. Zijn gedrag is niet enkel rondom zijn eigen voeding maar ook rondom de voeding van de mensen. Wanneer je zelf rondloopt met iets van eten durft hij ook al moeilijk doen. Momenteel wordt hier in het asiel al aan getraind maar zijn nieuwe baasjes zullen hier zeker aan moeten verder werken, best onder begeleiding van een professionele hondentrainer. Buiten de baknijd is Dougie een heel leuke hond, die geniet van een knuffelbeurt, mooi aan de leiband loopt en sociaal is naar andere honden. Dougie is zindelijk en kan alleen thuis blijven. We zijn voor Dougie op zoek naar iemand met de nodige ervaring en voldoende motivatie om met hem aan de slag te gaan. Vanwege zijn baknijd wordt Dougie niet bij kinderen geplaatst.

Pssst... Vertel het voort

(Wie weet raakt Dougie zo aan een nieuwe thuis...)

< Ga terug naar het overzicht van alle dieren

Hoe werkt het?

Als je interesse hebt in een dier stuur je best een mail naar info@dierenasielgent.be. We bezorgen je dan een vragenlijst om in kaart te brengen wat je wensen en mogelijkheden zijn. Als we op basis van je ingevulde vragenlijst een goede match vinden, nemen we opnieuw contact op om een afspraak te maken ter plaatse. Zo kan je in alle rust kennismaken met het dier.

Heb je al een specifiek asieldier in gedachten, vermeld dit dan zeker ook in het onderwerp van je mail. Check hier hoe het praktisch werkt

Moeilijk kiezen?

Twijfel je nog? Op basis van de ingevulde vragenlijst bekijken we samen met jou welk dier het best in jouw gezin past. We nodigen je uit op afspraak zodat je voldoende tijd hebt voor een uitgebreide kennismaking en de dieren jou ook kunnen leren kennen. Zo gaan we op zoek naar de juiste match voor mens en dier.

Nog vragen?

Dat begrijpen we volledig.
Je kan een kijkje nemen op onze faq pagina of mailen naar info@dierenasielgent.be. We helpen je graag verder!