Dierenasiel

Sultan

  • Ras: Kruising
  • Geslacht: mannetje
  • Leeftijd: °2019-05-15

Sultan is zeer energieke jonge hond, die bij ons werd afgestaan omdat zijn baasjes niet meer voor hem konden zorgen. Hij heeft een heel hoog energieniveau, met daarnaast een grote werkdrift. Hierdoor zullen enkel wandelingen hem niet de nodige afleiding bieden. Sultan heeft een eigenaar nodig die lange wandelingen kan afwisselen met uitdagende (gehoorzaamheids)trainingen, om hem zo zowel fysiek als mentaal tot rust te kunnen brengen. Hij is snel wantrouwend en beschermend naar zijn eigenaar en thuis, hierdoor moeten ongekende personen zeer waakzaam zijn in omgang met hem. Door zijn wantrouwige karakter wordt Sultan niet met kinderen geplaatst. Ook met andere dieren komt hij niet overeen. Een tuin is voor hem ook onmisbaar.

Een baasje die tijd (en zin) heeft om met deze jongeman te werken, zal er een trouwe vriend aan overhouden. Een baasje met ervaring, die sterk in zijn schoenen staat, is wel aan te raden gezien Sultan nu in de puberperiode zit. Hierdoor durft hij soms al eens te testen hoe ver hij kan gaan in bepaalde situaties.


Interesse in een van onze honden? Door de coronamaatregelen moeten wij onze adopties anders aanpakken, gezien wij vrijblijvende bezoeken niet kunnen toestaan. We vragen hierdoor om bij interesse in een van onze honden een e-mail te sturen naar info@dierenasielgent.be met het volgende:

  • Beschrijving van jullie thuissituatie (Zijn er kinderen aanwezig? Andere dieren? Een tuin? ..)
  • Belangrijke criteria voor jullie nieuwe viervoeter (Goede omgang met kinderen/dieren, zindelijk zijn, alleen thuis kunnen blijven, …)

Zo kunnen we nagaan of er een potentiële match kan zijn! Indien dit het geval is, maken wij graag een afspraak voor een kennismaking. Op deze manier proberen we potentiële adoptanten op een veilige manier te laten kennismaken, en ons personeel niet onnodig bloot te stellen aan te veel mensen.

Pssst... Vertel het voort

(Wie weet raakt Sultan zo aan een nieuwe thuis...)

< Ga terug naar het overzicht van alle dieren

Hoe werkt het?

Indien je een dier wil adopteren kom je natuurlijk best langs. Wij overlopen dan alles met jou.

Moeilijk kiezen?

Twijfel je nog? Kom dan zeker eens vrijblijvend wandelen met onze dieren. Je ontdekt dan of het gekozen dier bij jou past of niet.

Nog vragen?

Dat begrijpen we volledig.
Je kan een kijkje nemen bij onze FAQ's, of gewoon telefoneren en we helpen je graag verder.