Dierenasiel

Een kat of hond afstaan

Indien je om een bepaalde reden jouw dier niet meer kan houden en er afstand van wil doen, kan je hiervoor in ons dierenasiel terecht.

Hoe gaat het in zijn werk?

Om een dier af te staan, moet je eerst nagaan of er plaats is voor het dier in ons asiel. Hiervoor stuur je best een mail naar info@dierenasielgent.be.

Als er plaats is voor je dier, geven we je een afspraak om langs te komen. Indien je door omstandigheden niet zelf kan komen, kan je steeds beroep doen op onze vervoersdienst (dit enkel na afspraak).

Breng altijd je identiteitskaart mee, samen met het vaccinatieboekje en geldig registratieformulier van de hond of kat in kwestie op jouw naam. Breng ook steeds een knuffel of dekentje mee dat het dier gewoon is. Zo heeft het dier nog een vertrouwd element en kan de aanpassing naar een tijdelijk verblijf in ons asiel aangenamer verlopen.

We stellen samen met jou een gedragsfiche op van het dier. Hoe meer informatie we krijgen, hoe sneller we een gepast nieuw baasje kunnen vinden.

OPGELET! Je kan geen dier afstaan dat niet van jou is.

Prijs van afstand

Een dier afstaan is niet gratis, afhankelijk van de geldige documenten en vaccinaties(*):

  • een hond afstaan kost minstens 75 euro
  • een poes afstaan kost minstens 30 euro
  • een kitten afstaan kost 20 euro.

(*) Wat zijn geldige documenten?

  • vaccinatieboekje met vaccin dat niet ouder is dan 1 jaar
  • bewijs van identificatie van het dier, geregistreerd op jouw naam (niet die van een partner, ouder, vriend, etc.) Meer info vind je op www.huisdierinfo.be

Indien je een beroep doet op onze vervoersdienst, wordt een extra vergoeding van 50 € aangerekend.

In ons asiel kan je betalen met bancontact of cash.

Heb je nog vragen?

Check onze veelgestelde vragen. Heb je nog vragen of heb je zelf een idee hoe ons te steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Bel 09 222 53 03 of mail naar info@dierenasielgent.be. We zitten graag met je samen.

Steun ons

Wij hebben meer dan 300 dieren in opvang.
Voor zoveel dieren zorgen, kost geld. Misschien wil jij wel een steentje bijdragen? Kijk hoe je ons kan steunen

Wist je dat...

... ons asiel al bestaat sinds 1897 en door niet minder dan de zus van Cyriel Buysse werd opgericht? Lees meer over ons en onze visie