Dierenasiel

Onze activiteiten

Wij doen nog meer dan dieren verzorgen en zoeken naar hun gouden mandje. Ontdek hieronder wat jij nog allemaal kan doen om onze werking te ondersteunen. Dat gaat van wandelen tot educatieve activiteiten voor scholen, bedrijven of verenigingen.

Onze wandelclub

Eén van onze grootse activiteiten is onze wandelclub. Om te wandelen moet je lid zijn van ons asiel. Dagelijks komen hier vele leden met de honden wandelen. Een uitstekend alternatief voor de mensen die thuis geen huisdieren mogen of kunnen houden. Op deze manier leer je niet enkel het dierenasiel beter kennen, maar ontmoet je ook veel andere wandelaars. Ook joggers, gepensioneerden en mensen die anders alleen zijn, vinden hier hun gading en onderhouden tegelijk hun conditie en sociale contacten.

We werken met een hybride systeem waarbij je zowel met als zonder afspraak kunt komen wandelen. Enkel leden met een afspraak hebben garantie op een wandeling. Als je zonder afspraak langskomt, kan het zijn dat er geen hond meer beschikbaar is voor uw wandelniveau.

Onderaan dit infoblok kan je een wandelmoment reserveren. Elke vrijdag worden twee opeenvolgende weken opengezet, je kan tot ten laatste 24 uur voor het wandelmoment reserveren. Er zijn dagelijks 16 wandelmomenten voorzien, dit van maandag tot en met zaterdag.

Ben je al helemaal enthousiast om je eerste wandeling te reserveren? Top! We vragen wel om rekening te houden met volgende puntjes:

  1. Lidkaart: Denk eraan dat je een lidkaart nodig hebt om te wandelen. Die kan je ter plaatse laten maken voor de wandeling. De lidkaart is €20 voor gewone leden, €15 voor studenten. Een nieuwe lidkaart is nu geldig tem 2023.

  2. Groen - Oranje - Rood: Bij het reserveren kan je kiezen uit drie niveaus “Beginners”, “Beperkte ervaring” en “Gevorderde Ervaring”. Bij elk niveau staat wat uitleg over wat je kan verwachten bij deze categorie. We vragen hier realistisch te zijn in je eigen kunnen. Dit om onze honden een correcte wandeling te geven waardoor de wandeling ook aangenaam blijft voor de wandelaar. Win-win dus!

  3. Kom je wandelen met het gezin? Enkel bij het groene niveau kunnen we een wandeling met kinderen garanderen. Af en toe zijn er ook honden van een hoger niveau die met kinderen kunnen, maar vaak ook niet. Om op safe te spelen reserveer je met kinderen dus best een groen niveau!

  4. Matching: We stellen ook enkele vragen bij de reservatie. Afhankelijk van je antwoorden wordt een match gemaakt met één van onze honden. Ook hier vragen we om eerlijk te antwoorden, gezien dit cruciaal is voor de verdeling van onze honden.

  5. Annuleren: Heb je gereserveerd maar kan je toch niet komen? Vergeet zeker niet je reservatie te annuleren. Zo kan een andere wandelaar jouw plaats opnieuw reserveren!

Educatief

Adopt, don't shop!

Mensen inwijden in de leefwereld van het asiel is enorm belangrijk voor een beter begrip van problematieken en het brengt onze asieldieren nog meer onder de aandacht. Als klas, team of vereniging kan je kennismaken met dierenopvang en dierenwelzijn op een van onze rondleidingen. Aarzel niet om een rondleiding aan te vragen via communicatie@dierenasielgent.be.

Op zoek naar een leuke teamactiviteit of een toffe klasuitstap waar mens en dier blij van worden? Dat kan in ons asiel! Meer informatie kan je opvragen via communicatie@dierenasielgent.be.

Socialiseren van schuwe dieren

Heb je tijd en geduld om dieren die wat moeilijker openbloeien gewoon te maken aan sociaal contact? Kom ons dan helpen met socialiseren of lees je cursus of boek voor in een van onze ruimtes en ontdek hoe rustgevend dat voor onze dieren, maar ook voor jou kan zijn.

Heb je nog vragen?

Check onze veelgestelde vragen. Begrijp je nog iets niet? Of heb je zelf een idee hoe ons te steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We zitten graag met je samen. Bel 09 222 53 03

Help mee

Kan je ons niet financieel steunen?
Misschien kan je dan wel op een andere manier helpen. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.

Wist je dat...

... ons asiel al bestaat sinds 1897 en door niet minder dan de zus van Cyriel Buysse werd opgericht?
Lees meer over ons en onze visie