Dierenasiel

Onze activiteiten

Wij doen nog meer dan dieren verzorgen en zoeken naar hun gouden mandje. Ontdek hieronder wat jij nog allemaal kan doen om onze werking te ondersteunen. Dat gaat van wandelen tot educatieve activiteiten voor scholen en organisaties.

Onze wandelclub

Eén van onze grootse activiteiten is onze wandelclub. Dagelijks komen hier vele leden met de honden wandelen. Een uitstekend alternatief voor de mensen die thuis geen huisdieren mogen of kunnen houden. Op deze manier leer je niet enkel het dierenasiel beter kennen, maar ontmoet je ook veel andere wandelaars. Ook joggers, gepensioneerden en eenzame mensen vinden hier hun gading en onderhouden tegelijk hun conditie en sociale contacten.

Door de COVID maatregelen is onze wandelclub een tijdje gesloten geweest. We starten terug op vanaf 26 april 2021! Weliswaar met de nodige beperkingen, we zullen namelijk met reservaties werken!

Hieronder kan je een wandelmoment reserveren. Elke vrijdag worden twee weken opengezet, je kan tot ten laatste 24 uur voor het wandelmoment reserveren. Er zijn dagelijks 11 wandelmomenten voorzien, dit van maandag tot en met vrijdag. Op deze manier kunnen we wekelijks toch al 55 wandelaars ontvangen.

Om te wandelen heb je een lidkaart nodig. Als je nog geen lidkaart hebt voor 2021 kan je die ter plaatse laten maken voor de wandeling. De lidkaart is €20 voor gewone leden, €15 voor studenten. Een lidkaart is nu geldig tot eind december 2021.

Ben je al helemaal enthousiast om je eerste wandeling te reserveren? Top! We vragen wel om rekening te houden met volgende puntjes:

• De algemene COVID regels blijven van toepassing: het dragen van een mondmasker is verplicht, social distancing wordt toegepast waar mogelijk én de handen worden ontsmet bij het binnenkomen van het gebouw.

• Bij het reserveren kan je kiezen uit drie niveaus “Beginners”, “Beperkte ervaring” en “Gevorderde Ervaring”. Bij elk niveau staat wat uitleg over wat je kan verwachten bij deze categorie. We vragen hier realistisch te zijn in je eigen kunnen. Dit om onze honden een correcte wandeling te geven waardoor de wandeling ook aangenaam blijft voor de wandelaar. Win-win dus!

• Kom je wandelen met het gezin? Enkel bij het groene niveau kunnen we een wandeling met kinderen vanaf 6 jaar garanderen. Af en toe zijn er ook honden van een hoger niveau die met kinderen kunnen, maar vaker ook niet. Om op safe te spelen reserveer je met kinderen dus best een groen niveau! Voor kinderen onder de 6 jaar hebben we momenteel helaas geen honden beschikbaar.

• We stellen ook enkele vragen bij de reservatie. Afhankelijk van je antwoorden wordt een match gemaakt met één van onze honden. Ook hier vragen we om eerlijk te antwoorden, gezien dit cruciaal is voor de verdeling van onze honden.

• Iedereen is enthousiast om opnieuw te mogen wandelen met onze honden. Om zoveel mogelijk mensen deze kans te kunnen geven, vragen we om maximum één wandelmoment per week te reserveren. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk mensen een deugddoende wandeling maken met een van onze honden.

• Heb je gereserveerd maar kan je toch niet komen? Vergeet zeker niet je reservatie te annuleren. Zo kan een andere wandelaar jouw plaats opnieuw reserveren!

Educatief

    1. De jeugd sensibiliseren is erg belangrijk. We willen jongeren graag kennis laten maken met de problematiek van dierenopvang en dierenwelzijn.

Wil je graag een klasbezoek of een didactische rondleiding voor jouw school of vereniging?
Aarzel niet om ons te contacteren!

Heb je nog vragen?

Check onze veelgestelde vragen. Begrijp je nog iets niet? Of heb je zelf een idee hoe ons te steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We zitten graag met je samen. Bel 09 222 53 037

Help mee

Kan je ons niet financieel steunen?
Misschien kan je dan wel op een andere manier helpen. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.

Wist je dat...

... ons asiel al bestaat sinds 1897 en door niet minder dan de zus van Cyriel Buysse werd opgericht?
Lees meer over ons en onze visie