Dierenasiel

Help mee

Onze vzw draait dankzij een tof kernteam, maar zeker ook dankzij de behulpzame handen van talloze vrijwilligers. Ben je zelf een dierenliefhebber die een handje uit de mouwen wil steken? Om vrijwilliger te worden moet je minstens 18 jaar zijn of 16 jaar met schriftelijke toestemming van de ouders. Dan ben je zeker welkom bij ons! Er is altijd plaats voor vrijwilligers, pleegouders en stagiairs.

Word vrijwilliger

In een dierenasiel is het werk nooit gedaan! Daarom zoeken wij vrijwilligers die een handje komen toesteken. Om vrijwilliger te worden moet je minstens 18 jaar zijn of vanaf 16 jaar met schriftelijke toestemming van de ouders. De meeste tijd wordt besteed aan schoonmaken van de hokken, eten geven en verzorgen van de dieren..... maar ook afwassen, helpen met de was en materiaal ontsmetten hoort daar bij. Ook voor onze opendeurdag, voedselinzamelacties en dergelijke zoeken we helpende handen. Heb je interesse, kom dan zeker eens langs in het asiel voor meer informatie.

Word pleegouder

Een aantal weken lief en leed delen met enkele van onze katten? Het kan! Dierenasiel Gent is op zoek naar extra pleeggezinnen. Je taak? De katjes verzorgen en vertroetelen bij je thuis zodat ze in een huiselijke sfeer kunnen worden klaargestoomd voor hun uiteindelijke adoptie.

Als pleeggezin engageer je je voor een bepaalde periode (gaande van 3 weken tot 14 weken) om katjes op te vangen. Dit kan zowel voor één kitten/kat tot een nestje (met of zonder moederkat). Ons asiel zorgt voor de benodigdheden zoals eten, kattenzand, een kattenbak én de medische zorgen. Jij, als pleeggezin, volgt het katje zijn groeiproces en gezondheid op. Hierbij staan wij jou uiteraard in bij met advies wanneer nodig.

VOORWAARDEN?

  • Indien er andere katten aanwezig zijn, is een aparte ruimte nodig waar onze katjes kunnen opgevangen worden.
  • Meerderjarig zijn
  • Je kunnen vrijmaken rond de middaguren (ongeveer tussen 12u en 14u30), rond deze tijdstippen zijn onze dierenartsen op vaste dagen in het asiel voor de medische controles van de katjes.

INTERESSE?

Stuur een e-mail naar info@dierenasielgent.be. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie over de volgende (online) infoavond!

Doe jouw stage bij ons

Ben je als student op zoek naar een leuke stage? Wij verwelkomen je graag!

Jaarlijks krijgen wij heel wat stagiairs over de vloer. Doe je iets met dierenzorg of volg je een richting in PR, communicatie of grafisch design? Dan kan je bij ons ervaring opdoen! Kom langs voor meer informatie of stuur een mail naar info@dierenasielgent.be.

Volg je een andere richting maar denk je dat je toch iets kan betekenen? Waag je kans!

Heb je nog vragen?

Check onze veelgestelde vragen. Begrijp je nog iets niet? Of heb je zelf een idee hoe ons te steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We zitten graag met je samen. Bel 09 222 53 037

Help mee

Kan je ons niet financieel steunen?
Misschien kan je dan wel op een andere manier helpen. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.

Wist je dat...

... ons asiel al bestaat sinds 1897 en door niet minder dan de zus van Cyriel Buysse werd opgericht?
Lees meer over ons en onze visie