Dierenasiel

Een kat of hond adopteren

Indien je in ons dierenasiel een dier wil adopteren kom je natuurlijk best even langs. Naargelang jouw wensen kunnen we je dan raad geven welke dieren eventueel in aanmerking komen.

Hoe gaat het in zijn werk?

U ziet een hond of een kat die u graag wil. Ofwel bent u helemaal overtuigd en kan u het dier mee naar huis nemen, nadat de adoptieprocedure is afgerond. Ofwel bent u nog niet geheel zeker en wil u het dier beter leren kennen.

Onze dieren kunnen niet "op proef" meegenomen worden naar huis. U kunt wel een hond bespreken voor een aantal dagen en elke dag langskomen om met dit dier nader contact te zoeken en eventueel in het park te wandelen. Op die manier leer je het dier ook beter kennen, en kan men het als het bevalt definitief adopteren.Elk dier wordt ‘in orde’ gezet.Dat betekent concreet dat we het vaccineren, castreren of sterisileren, en taggen door middel van een microchip voor identificatie.Dit laatste is verplicht voor alle honden en katten.  Als je een dier wil adopteren dat nog niet in orde is met de verplichte identificatie (bij honden), vaccinatie, castratie of sterilisatie (bij katten) spreken we met jou een datum af waarop het dier afgehaald kan.Bij adoptie vul je een aantal papieren in, en betaal je tenslotte de zorgprijs voor het dier. Wij registeren het dier op jouw naam in de nationale databank.

Zoals wettelijk bepaald, worden gevonden dieren maar pas vrijgeven voor adoptie 15 dagen na vinddatum, daarna mag men het dier adopteren met de wetenschap dat men verplicht is het dier terug te geven aan de rechtmatige eigenaar indien deze zich toch nog zou melden binnen de 15 dagen na vinddatum! Dit komt echter maar zelden voor.

Wij behouden ons het recht om adoptie te weigeren indien we niet zeker zijn van een goede afloop. Daarbij is het welzijn van het dier voor ons van primordiaal belang.

Prijs van adoptie

De onkostenvergoeding voor een hond bedraagt 170€, Onze poezen worden eveneens gevaccineerd en ook nog gecastreerd of gesteriliseerd. Een kater (chip en registratie in nationale databank + een europees paspoort + vaccinatie + castratie) 170€ Een kattin (chip en registratie in nationale databank + een europees paspoort + vaccinatie + sterilisatie) 170€

De onkostenvergoeding voor administratie en onderzoek wordt niet terugbetaald indien het dier niet "voldoet" aan uw wensen. Dit bedrag is jouw deelname in de kosten die werden gemaakt, en mag je niet beschouwen als een aankoopsom. Er kan betaald worden met bancontact.

Heb je nog vragen?

Begrijp je nog iets niet? Of heb je zelf een idee hoe ons te steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We zitten graag met je samen. Bel 09 222 53 037

Steun ons

Wij hebben meer dan 100 dieren in beheer.
Daarvoor zorgen kost geld. Misschien wil jij wel een steentje bijdragen? Kijk hoe je ons kan steunen

Wist je dat...

... ons asiel al bestaat sinds 1897 en door niet minder dan de zus van Cyriel Buysse werd opgericht? Lees meer over ons en onze visie