Dierenasiel

Een kat of hond adopteren

Wil je een van onze katten een nieuwe thuis geven? Kom dan langs en neem een kijkje op ons kattenverdiep.

Als je graag een hond wil adopteren, stuur je best een mail naar info@dierenasielgent.be. We bezorgen je dan een vragenlijst om in kaart te brengen wat je wensen en mogelijkheden zijn. Als we op basis van je ingevulde vragenlijst een goede match vinden, nemen we opnieuw contact op om een afspraak te maken ter plaatse. Zo kan je in alle rust kennismaken met het dier.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je langskomt voor de adoptie van een kat, ga je best eerst even kijken op het kattenverdiep. Je neemt daarvoor de trap naar de 1ste verdieping. In onze leefruimte 1, 2, 3 en 4 zitten al onze te adopteren katten ongeduldig te wachten. Na je eerste blik op zoveel mooie tijgers, spreek je een collega aan op het verdiep of ga je langs aan de balie voor meer informatie. Als we na het gesprek een match voelen met een of meer van onze katten, gaan we over tot een kennismaking.

Let wel, onze dieren kunnen niet "op proef" meegenomen worden naar huis. Het is belangrijk dat je goed nadenkt voor je een dier adopteert. Heb je een klik met het dier en reageert het dier goed op jou, dan kunnen we overgaan tot de adoptie. Elk dier is gevaccineerd en gechipt, ontwormd en ontvlooid. Onze katten worden ook steriel gemaakt.

Wil je er graag nog even over nadenken? Je kan het dier één week reserveren. In die week kan je gerust opnieuw langskomen om het dier nog wat beter te leren kennen en aan jou te laten wennen.

Ga je over tot adoptie? Als je een hond komt adopteren, moet je zeker een leiband meebrengen. Een dekentje in de auto en een knuffel op de achterbank zal de gebeurtenis nog aangenamer maken voor je nieuwe huisdier. Als je een kat komt adopteren, moet je een transportmandje meebrengen. Zo voelt je nieuwe huisdier zich comfortabel en beschermd tijdens de rit naar huis. Het transportmandje zal je later nog vaker kunnen gebruiken als je naar de dierenarts gaat voor de jaarlijks vaccinatie.

Als je een dier wil adopteren dat nog niet in orde is met de verplichte identificatie (bij honden), vaccinatie, castratie of sterilisatie (bij katten) spreken we met jou een datum af waarop het dier afgehaald kan worden. Bij adoptie stellen wij een contract op en betaal je het adoptiegeld. We registeren het dier op jouw naam in de nationale databank.

Zoals wettelijk bepaald, worden gevonden dieren pas 15 dagen na de vinddatum vrijgegeven voor adoptie .

Wij behouden ons het recht om een adoptie te weigeren indien we niet zeker zijn van de match. Daarbij is het welzijn van het dier het allerbelangrijkste.

Adoptieprijs

De hond is bij adoptie gevaccineerd, gechipt en in het bezit van een Europees paspoort. Onze honden worden ook ontwormd en ontvlooid. Dit wordt voor vertrek nog eens herhaald.

De adoptieprijs of adoptiebijdrage voor een hond bedraagt:

  • €250 voor honden tot 1 jaar
  • €195 voor honden vanaf 1 jaar tot 10 jaar
  • €150 voor honden ouder dan 10 jaar

De adoptiebijdrage voor katten bedraagt 180€. Hiervoor zijn zij ontwormd en ontvlooid, gevaccineerd tegen kattenziekte en niesziekte, gesteriliseerd en gechipt. Ze worden ook getest op kattenaids en leucose.

Je kan betalen via bancontact of cash.

De adoptieprijs wordt niet terugbetaald indien het dier niet "voldoet" aan je wensen. Dit bedrag is jouw bijdrage in de kosten die werden gemaakt en kan niet beschouwd worden als aankoopsom.

Heb je nog vragen?

Check onze veelgestelde vragen. Heb je nog vragen of heb je zelf een idee hoe ons te steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Bel 09 222 53 03 of mail naar info@dierenasielgent.be. We zitten graag met je samen.

Steun ons

Wij hebben meer dan 300 dieren in opvang.
Voor zoveel dieren zorgen, kost geld. Misschien wil jij wel een steentje bijdragen? Kijk hoe je ons kan steunen

Wist je dat...

... ons asiel al bestaat sinds 1897 en door niet minder dan de zus van Cyriel Buysse werd opgericht? Lees meer over ons en onze visie